Aparat dentar metalic

Aparat dentar metalic

Pozitionarea dintilor si alinierea lor corecta sunt esentiale atat din punct de vedere estetic, cat si functional, pentru o ocluzie corecta.

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic inventat si reprezinta o solutie aleasa de cei mai multi pacienti, chiar si la ora actuala, datorita costului scazut, dar si a avantajelor terapeutice pe care le ofera.

Actiunea aparatului consta in dezvoltarea unor forte asupra dintilor pe o perioada indelungata de timp. Sub presiune, dintii se misca in directia dorita, ceea ce duce la remodelarea spatiului si obtinerea unei pozitionari corecte a acestora. 

In general, dintele se misca cu aproximativ 1 mm pe luna, iar intreg tratamentul ortodontic poate dura intre 6 luni si 2 ani, sau chiar mai mult, in functie de gravitatea problemei.

Aparatele dentare sunt alcatuite din bracket-uri, elastice, ligaturi, fire ortodontice, benzi si inele metalice pentru molari.

Bracket-urile sunt componente ale aparatului dentar, realizate din metal, care sunt aplicate direct pe suprafata dintilor si sunt menite sa tina fix arcul sau firul ortodontic. Firul ortodontic reprezinta principalul mijloc pentru idreptarea dintilor si corectarea malocluziilor.

Aparatul dentar metalic a cunoscut pe parcursul vremii numeroase imbunatatiri datorita evolutiei tehnologicei dentare la nivel global. Acest lucru a usurat foarte mult si modul de percepere a termenului de aparat ortodontic dar si gradul de suportabilitate si confort, care este tot mai mare.

Acesta prezinta numeroase avantaje dar si dezavantaje daca il punem in comparatie cu alte tipuri de aparate dentare.

Avantaje

  • Pretul cel mai mic
  • Tratamentul este in general mai scurt
  • Este un aparat puternic si rezistent
  • Contine bracket-uri cu care se lucreaza foarte usor;
  • Este recomandat pentru marea majoritate a anomaliilor dentare sau dento-maxilare;
  • In conditiile in care, pe parcursul tratamentului, se desprinde accidental un bracket de pe suprafata dintelui, acesta poate fi relipit foarte usor;
  • Dimensiunile sunt mai reduse decat bracket-ul de ceramica;
  • Copiii pot opta pentru bracket-uri metalice colorate si de diferite forme – stelute, flori, inimioare.

Dezavantaje

  • Mai vizibil decat cel ceramic/safir/lingual/Invisalign
  • Uneori provoaca disconfort mai mare la nivelul obrajilor/buzelor decat celelalte aparate dentare ( disconfortul dispare in 1-2 saptamani)

Acest tip de aparat ortodontic este potrivit si adresat tuturor pacientilor care nu au semnalat pana acum alergii la aparatele confectionate din metal. Materialul din care este confectionat un aparat dentar metalic este din otel inoxidabil, iar la cerere se pot personaliza in functie de preferintele fiecarui pacient, iar o vizita la medicul ortodont va poate lamuri cu privire la orice intrebare sau neclaritate a-ti avea.

medic-ortodont.md на Русскомmedic-ortodont.md Romanian
373 (22) 60-61-08
0 (69) 60-34-23
Faceți o programare
Pune o întrebare

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru. Noi foarte rapid vă vom contacta :-)

Înscrieți-vă pentru o consultație

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru.
Noi foarte rapid vă vom contacta:-)

Data și ora vizitei dorite:
Trimite
medic-ortodont.md на Русскомmedic-ortodont.md Romanian
Meniu
+373 (22) 60-61-08
Pune o întrebare
Noi suntem situați în orașul Chișinău, sectorul Ciocana
bd. Mircea cel Bătrân 13/2
Clinica stomatologică Dr.Didu "NC DENTALES"