Aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este cel mai bun inlocuitor al aparatelor ortodontice fixe metalice, asigurand estetica si functionalitatea cavitatii orale.

In prezent, tratamentele de ortodontie nu mai rascolesc viata sociala si incredera in sine a pacientilor. Acest lucru se datoreaza progreselor in medicina stomatologica ce au permis rezultate mai bune atat din punct de vedere functional cat si estetic.

Actiunea aparatului consta in dezvoltarea unor forte asupra dintilor pe o perioada indelungata de timp. Sub presiune, dintii se misca in directia dorita, ceea ce duce la remodelarea spatiului si obtinerea unei pozitionari corecte a acestora.

In general, dintele se misca cu aproximativ 1 mm pe luna, iar intreg tratamentul ortodontic poate dura intre 6 luni si 2 ani, sau chiar mai mult, in functie de gravitatea problemei.

Aparatele dentare sunt alcatuite din bracket-uri, elastice, legaturi, fire ortodontice, benzi si inele metalice pentru molari.

Bracket-urile sunt componente ale aparatului dentar, realizate din ceramica, care sunt aplicate direct pe suprafata dintilor si sunt menite sa tina fix arcul sau firul ortodontic. Firul ortodontic reprezinta principalul mijloc pentru idreptarea dintilor si corectarea malocluziilor.

Spre deosebire de aparatele dentare metalice traditionale, dispozitivele ceramice beneficiaza de un atu in plus, si anume pot avea aceeasi culoare cu smaltul dintilor

De ce sa alegi un aparat dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este compus din bracketi policristalini ceramici si elastice care imita culoarea dintelui, fiind fie albe opace, fie transparente. Un astfel de aparat ortodontic este mai discret decat cel metalic, insa la fel de eficient, fapt care il recomanda cu precadere pacientilor care urmaresc sa aiba parte de rezultate maxime, in contextul unui plus estetic pe durata tratamentului.

Avantaje

  • Ofera o estetica mai buna spre deosebire de aparatul dentar metalic
  • Bracketii isi mentin culoarea sau transparenta
  • Nu favorizeaza depunerile de tartru si placa bacteriana
  • Permite folosirea atei dentare si a periutei electrice pentru o igiena corespunzatoare

Dezavantaje

  • Pret mai mare spre deosebire de aparatul dentar metalic

medic-ortodont.md на Русскомmedic-ortodont.md Romanian
373 (22) 60-61-08
0 (69) 60-34-23
Faceți o programare
Pune o întrebare

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru. Noi foarte rapid vă vom contacta :-)

Înscrieți-vă pentru o consultație

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru.
Noi foarte rapid vă vom contacta:-)

Data și ora vizitei dorite:
Trimite
medic-ortodont.md на Русскомmedic-ortodont.md Romanian
Meniu
+373 (22) 60-61-08
Pune o întrebare
Noi suntem situați în orașul Chișinău, sectorul Ciocana
bd. Mircea cel Bătrân 13/2
Clinica stomatologică Dr.Didu "NC DENTALES"